FinEst Projekti töötuba toimub 13-15.09.2019 "“Toit – kehale ja meelele traditsioone jälgides” Põhja-Harju Koostöökogu piirkonnas.
Töötoa eesmärk.
Siduda pärimustoit tervisliku toitumise ja traditsiooniliste toidunõude kasutus. Töötoas osalevad inimesed saavad nii toiduvalmistamise kui ka käsitöö alaseid teadmisi ja oskusi. Töötuba koosneb kahest osast, mis moodustab terviku – esimesel päeval omandavad inimesed teadmisi traditsiooniliste ja tervislike toitude valmistamise alal ning osalevad toidu valmistamise protsessides. Praktilisele tegevusele lisandub mitmekülgne toitumisalane nõustamine. Teisel/kolmandal päeval (sõltub grupi suurusest ja tegevuskoha võimalustest) osalevad nad keraamika töötoas, kus toimub tradistiooniliste toitude tegemiseks vajalike toidunõude valmistamine ning jätkub toiduvalmistuse koolitus.
13.09.19
Tegevused Harmoonikumi ruumides, Viimsi Pargi tn 8
14.00-14.45
Registreerumine. Lõunasöök
14.45-17.30
Fermenteeritud toidud – teoreetiline ja praktiline tegevus.
Tehnoloogia, tooraine, tervisemõju, säilitamine
Traditsioonilised nõud.
Loeng ja degustatsioon „Kuidas saab söögiga meele rõõmsaks – degusteerimine õpetussõnasid jälgides“
18.00- 20.00
Tootearendus. Harmoonikumi õhtusöök – Laidoneri proua õhtusöök. Kultuurilooline ülevaade, retseptide tutvustamine.
Näide kohaliku kultuuriloo kasutusest toote arenduses.
14.09.19
Tegevused Ajaveskis, Loo külas Veski talus ja
Harmoonikumi ruumides, Viimsi Pargi tn 8
10.15-13.30
AJAVESKIS
Keraamika töötuba (8 in ):
1. Tänapäevased nõuded käsitöö nõudele, traditsiooniliste nõude tutvustus ja kasutusviisid.
2. Praktiline töötuba mitmeotstarbelise kiislikausi/ahjuvormi valmistamine
13.30-14.00
Lõuna Ajaveskis
15.00-17.30
HARMOONIKUMIS
Tradistiooniliste ahjutoitude koolitus ning eelmise päeva fermenteeritud toitude degustatsioon. Eesti toidutraditsioonid, tervise ja geograafia sünergia.
18.00-20.00
Õhtusöök Ehe Eesti tervisetoit.
15.09.19
Tegevused Ajaveskis, Loo külas Veski talus
11.00-14.00
Keraamika töötuba (7 in ):
1. Tänapäevased nõuded käsitöö nõudele, traditsiooniliste nõude tutvustus ja kasutusviisid.
2. Praktiline töötuba mitmeotstarbelise kiislikausi/ahjuvormi valmistamine
14.30-15.00
Lõunapaus
15.00-17.00
Töötuba - Käsitööseebi valmistamine seebikivist
Lisainfo ja registreerimine:
Annika Jõks
5187480