Koostööprojekt „Harju LEADER tegevusgruppide ühistegevused” Inspiratsiooniväljasõit “Kogemused Ida-Harjust – kuidas toit meie lauale jõuab”

Toimumisaeg

Inspiratsiooniväljasõit

“Kogemused Ida-Harjust – kuidas toit meie lauale
jõuab”

19. märts 2018

Korraldavad:
Ida-Harju Koostöökoda (IHKK); Lääne-Harju Koostöökogu (LHKK); Nelja Valla Kogu
(NVK); Põhja-Harju Koostöökogu (PHKK)

Osalema on oodatud:
tegevusgruppide kohalikust toidust huvitatud inimesed.

Milleks tuleb väljasõidul osalejatel valmis olla?
Inspiratsiooniväljasõidu eesmärgiks on kogemuste vahetamine ja inspireerimine:
külastatakse erinevaid objekte, sh Leader toetust saanud ettevõtmisi. Kohtume aktiivsete ja
ettevõtlike inimestega. Väljasõidul pöörame tähelepanu LEADER tegevusgruppide vahelise
sünergia tekitamisele. Väljasõidu märksõnad on inspireerimine, sünergia, kogemuste ja
oskusteabe vahetamine, kolme sektori koostöö süvendamise võimalused ja loomulikult
kontaktide loomine.

PÄEVAKAVA
10.00 Anija mõis.
Tutvume Anija mõisakohwikuga InnAmorata. Kohwikuemand Ülle tutvustab oma kohviku
saamise lugu. Kohvik on muuhulgas ka Põhja-Eesti kohaliku toidu märgise omanik.
Degusteerime kohaliku toidu märgise väärilisi suupisteid ning arutleme kohaliku toidu
teemal.


Kohalejõudmise eest vastutab igaüks ise, vajadusel võtke ühendust oma piirkonna
tegevusgrupiga ühise transpordi organiseerimise osas.

11.10 Raasiku Õlletehas
Õllekultuur on Eestis alati au sees olnud, sestap lähme ja piilume, kuidas õlletootmine
tänapäeval välja näeb. Külastame kohalikku pruulikoda ning vaatame, kuidas valmib elav
õlu. Raasiku Õlletehas on ellu viimas ka Leader projekti, millega plaanitakse suurendada
tootmisvõimsust ning turule tulla uute toodetega.

12.30 Kuke Talu
Edukas turismiettevõtte, mis on korduvalt ära mainitud pulmad.ee konkursil kui üks vahva ja
tunnustust vääriv koht oma elu tähtsaima päeva korraldamiseks. Kuid mitte ainult... Lisaks
turismitalu poolele on välja arendatud ka Põhjala Cateringi kaubamärk, mis paneb rõhku just
kohalikule toorainele ning kvaliteedile. Külastame ettevõtte köögipoolt, kuulame ettevõtte
saamislugu ning räägime kohalikust toidust.
Kohapeal ka lõuna heast ja kvaliteetsest kohalikust toorainest.

14.10 Oru Farm
Kohaliku toidu juures on oluline roll ka maitsetaimedel. Oru Farm on käivitanud eduka
kaubamärgi Hansa Herbs ning jõudnud oma toodetega ka suurematesse kaubakettidesse.
Läheme ja uurime, kuidas neil see õnnestunud on.

15.00 TAKKK – Tammiku Kaasaegse Kunsti Keskus
Toit + kultuur = toidukultuur. Väike kõrvalepõige toidu juurest kultuuri juurde. Uurime, kuidas
kohalik kultuur ja kohalik toit omavahel seostuvad. Selleks, et mõte paremini liiguks, teeme
kohapeal ka väikese kohaliku kultuuriteemalise õpitoa.
Lõpuks toimub reisi kokkuvõttev arutelu.

16.30 Reisi lõpp.
Suundume uute kogemuste, tutvuste ning inspiratsiooniannuse võrra rikkamatena kodu
poole ning hakkame plaanima uusi põnevaid ettevõtmisi.
Registreerumine: https://goo.gl/forms/vKjPngVEBcqixClM2
Registreeru hiljemalt 15.03.2018 tööpäeva lõpuks (pigem ikka varem, siis on kindel
värk)!
Ja nii nagu projektitaotluste puhul - hilinenud registreerumistaotlusi menetleme
järgmisel aastal. Seega pane ennast ikka kohe ja õigeaegselt kirja.

Registreerunud osalejatele on osalemine tasuta!